Ga naar Content

'Rapper Lil' Kleine betrokken bij mishandeling in discotheek Rembrandtplein'

AMSTERDAM - Een 28-jarige Amsterdammer heeft aangifte gedaan van een mishandeling waarbij rapper Lil' Kleine betrokken was. De rapper zou de man in december 2019 hebben mishandeld in een Amsterdamse discotheek. 

Foto: NH Nieuws

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De krant heeft de aangifte en verschillende Whatsappgesprekken ingezien waaruit blijkt dat de rapper betrokken was bij de mishandeling. 

De mishandeling gebeurde in de nacht van 6 op 7 december bij de openingsavond van Oliva aan het Rembrandtplein. Een man loopt samen met een vriend de discotheek binnen, als hij in de drukte per ongeluk een vrouw aanstoot. De man excuseert zich bij de vrouw en de twee sussen het ter plekke, maar de man die bij de vrouw staat, reageert agressief. Die man is de 26-jarige Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil' Kleine. 

Aanval

Als de twee even later de discotheek verlaten hebben wordt het slachtoffer aangewezen door Lil' Kleine. Hij denkt te horen dat de rapper 'daar heb je die kankerlijer' roept. Twee mannen die naast Lil' Kleine staan, komen direct naar het slachtoffer toe, waarna ze hem aanvallen. Ook Lil' Kleine deelt een trap uit. Uiteindelijk is het de eigenaar van de discotheek die tussenbeide komt, waarna de mannen alsnog de club uitvluchten. 

De eigenaar van de discotheek bevestigt aan het AD dat de rapper en zijn vrienden bij de mishandeling betrokken zijn. De manager van Lil' Kleine bevestigt dat de rapper door de politie is verhoord over de mishandeling.  

Whatsapp 

Een dag na de mishandeling doet het slachtoffer aangifte. Een maand daarna krijgt hij een Whatsappbericht van Nathan Moszkowicz, de manager van Lil' Kleine. De manager stelt voor om het zonder politie op te lossen: "Je hebt al aangifte gedaan dus weet niet of dat nog zin heeft, zou je er bijvoorbeeld voor open staan om je aangifte in te trekken als we een persoonlijke afspraak zouden maken met elkaar om alles uit te praten?"

Het slachtoffer staat hier niet voor open en wil de politie het onderzoek laten afmaken.De politie heeft laten weten dat het onderzoek nog in volle gang is.  

Eerder heeft AT5 beelden vertoond van de mannen die het slachtoffer mishandeld hebben. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]