Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Grootste huurprijsdalingen in duurste stadsdelen Amsterdam

15 oktober 2020, 11.28 uur · Aangepast 15 oktober 2020, 11.53 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Een gemiddelde huurwoning in de hoofdstad was het afgelopen kwartaal 5,9 procent goedkoper dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het landelijke gemiddelde is de daling beperkt tot 0,4 procent. Toch blijft Amsterdam de duurste stad om in te huren. Waar het landelijke gemiddelde in de vrije sector op 16,56 euro per vierkante meter per maand zit, staat deze in Amsterdam op 22,09 euro.

AT5

In stadsdeel Centrum, waar gemiddeld de duurste huurwoningen zitten, daalde de vierkantemeterprijs in de vrije sector met 8,4 procent. Dat staat in een onderzoek van Pararius, een grote verhuurderswebsite.

In de andere dure stadsdelen Zuid en West daalden de huurprijzen met respectievelijk 7 en 9 procent. In Amsterdam-Zuidoost en Oost stegen de gemiddelde vierkantemeterprijzen wel, met respectievelijk 2 en 0,5 procent.

Het onderzoek keek naar huurwoningen in de vrije sector die vrijkwamen voor nieuwe huurders.

Huizenprijzen maken grootste stijging in 20 jaar door

Ook al zijn de huurprijzen gedaald, de prijs van koopwoningen maken de grootste stijging door sinds twintig jaar, laat het NVM vandaag weten. In Amsterdam zijn de huizenprijzen in het afgelopen kwartaal met 6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Per vierkante meter werd gemiddeld 5.790 euro neergeteld. Het landelijke gemiddelde voor de vierkantemeterprijs is, met 2.892 euro, ongeveer de helft van de huizenprijzen in Amsterdam.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]