Ga naar Content

Derde interland De Boer eindigt in remise tegen Italië

BERGAMO - Het Nederlands elftal heeft woensdagavond in de Nations League gelijk gespeeld tegen Italië. Met Ajacied Daley Blind in de basis kwam de ploeg van bondscoach Frank de Boer met 1-0 achter, maar het vocht zich terug tegen de Italianen en zag dat er na negentig minuten 1-1 op het scorebord stond. 

Foto: Pro Shots / Insidefoto

De eerste echte kans van de wedstrijd mondde direct uit tot een doelpunt voor de Italianen. Lorenzo Pellegrini liet Oranje-doelman Jasper Cillessen kansloos na een splijtende pass van Nicolò Barella. Diezelfde Cillessen weerhield zijn ploeg kort daarna van een grotere achterstand. De oud-Ajacied redde op een poging van Ciro Immobile.

Van de Beek

Dat die redding belangrijk was, bleek zo'n vijf minuten later. Donny van de Beek schoot de rebound binnen, nadat het Memphis Depay in eerste instantie niet lukte om een voorzet van Blind doeltreffend af te ronden. Nederland leefde op na de gelijkmaker en was zelfs dicht bij de voorsprong. Blind gaf voor op Luuk de Jong, die op Van de Beek aflegde maar beter voor eigen succes had kunnen gaan. 

De Italianen, die voor rust via pogingen van Leonardo Spinazzola en Danilo D'Ambrosio eveneens op zoek gingen naar de tweede treffer, moesten ook vlak na de pauze in de verdediging. Depay kreeg een kans om de ploeg van De Boer op voorsprong te zetten, maar hij zag Italië-doelman Gianluigi Donnarumma de bal katachtig naast tikken. Aan de andere kant mocht Nederland van geluk spreken dat Cillessen Immobile de baas was na een fout van Hans Hateboer. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Insidefoto

Ondanks dat beide ploegen in het restant van de wedstrijd op zoek gingen naar de winnende treffer, lukte het beide teams niet meer om te scoren. Daardoor staat Oranje nu na vier wedstrijden op de derde plaats in de Nations League-groep met Polen (1), de Italianen (2) en Bosnië (4). 

Opstelling Italië: Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Verratti (Locatelli/55), Jorginho, Barella; Chiesa (Kean/55), Immobile, Pellegrini

Opstelling Nederland: Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk, Aké, Blind (Veltman/77); v/d Beek, F. de Jong, Wijnaldum; L. de Jong, Depay (Babel/90+2)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]