Ga naar Content

Verdachte opgepakt voor zware mishandeling buschauffeur in Amsterdam

AMSTERDAM - De politie heeft een 38-jarige Amsterdammer aangehouden voor de zware mishandeling van een buschauffeur. De buschauffeur werd vorige week aangevallen door een reiziger die weigerde een mondkapje op te zetten. Hij raakte daarbij vier tanden kwijt en liep een hersenschudding, gekneusde ribben en een gehavend gezicht op. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Politiewoordvoerder Marijke Stor vertelt op NH Radio dat de man gisteren kon worden aangehouden: "Hij is gisteren aangehouden, waarna hij overgebracht is naar een politiebureau. Hij is later in verzekering gesteld." Dat betekent dat de verdachte de komende dagen vast blijft zitten. 

De politie doet op dit moment geen uitspraak over de aanhouding zelf. Het is daarom niet bekend of de man ook in Amsterdam is opgepakt. 

"Direct na de mishandeling zijn wij een uitbreid onderzoek gestart. De recherche is bij deze verdachte gekomen en heeft hem gelukkig snel kunnen aanhouden,"vertelt Marijke Stol. 

Enorme impact 

De politie laat weten dat het naar omstandigheden beter gaat met de buschauffeur: "Dat neemt niet weg dat dit incident wel een enorme impact op hem heeft gehad. Hij is behoorlijk gewond geraakt en moest ook naar het ziekenhuis voor behandeling."

Op een video die vorige week op social media circuleerde was te zien dat de buschauffeur werd mishandeld. Te zien was dat de dader op het hoofd stond van de buschauffeur. 

Veel mensen hebben hun medeleven betuigd door de buschauffeur een kaart te sturen. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]