Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Gemeente Enkhuizen moet vier miljoen bezuinigen

14 oktober 2020, 14.36 uur · Door Redactie

ENKHUIZEN - Er staat een flinke bezuiginging op de agenda voor de gemeente Enkhuizen. Er moet 4 miljoen bezuinigd worden. De gemeente wil een derde van dit bedrag bij elkaar krijgen door de inkomsten te verhogen en twee derde door bezuinigingen.

NH Nieuws

De bezuinig is nodig door een stijging in de kosten voor het sociaal domein. Hiervoor heeft de gemeenten een tegemoetkoming van het rijk ontvangen, maar de kosten vallen hoger uit dan gedacht.

Het pakket aan maatregelen dat het bedrag van vier miljoen moet opleveren is verdeeld over de inkomsten en uitgaven. Een derde van het bedrag wil het college winnen door de inkomsten uit belastingen en gemeentelijke tarieven te verhogen. Het andere deel wordt bezuinigd door 1,7 miljoen te bezuinigen binnen het sociaal domein en nog eens 1 miljoen op overige beleidsterreinen.

Beslissing door de raad

Verantwoordelijk wethouder Heutink zal de cijfers op 21 oktober toelichten aan de gemeenteraad bij een besloten zitting. Op 10 november neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting van 2021 en de meerjarenbegroting tot 2024.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]