Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Kennemer Theater en Stadsschouwburg Velsen annuleren theatervoorstellingen

14 oktober 2020, 11.59 uur · Aangepast 14 oktober 2020, 14.47 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK - Het Kennemer Theater in Beverwijk heeft besloten om alle voorstellingen te annuleren tot 28 oktober, en mogelijkerwijs tot 11 november. Stadsschouwburg Velsen neemt het zekere voor het onzekere en annuleert alle theatervoorstellingen tot 18 november. Hun filmprogrammering gaat wel gewoon door. 

Kennemer theater, Beverwijk - Eigen beeld

Het Kennemer Theater had een ontheffing voor 170 bezoekers in de grote zaal. De komende weken zouden er 12 voorstellingen plaatsvinden, waarbij de nieuwe norm van maximaal 30 bezoekers qua kaartverkoop ruimschoots was overschreden. 

"We hebben veel meer kaarten verkocht dan volgens de nieuwe maatregelen mag, en om mensen te gaan bellen met de vraag of ze hun zitplaats willen opofferen, dat werkt natuurlijk niet. Daarbij, dat willen we ook echt niet", zegt Rob Spannemaker, directeur van het Kennemer Theater. 

"Het is een soort domino-effect, je weet niet wanneer het stopt"

Rob Spannemaker, directeur Kennemer Theater

Het theater zal proberen zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen, maar dat is volgens Spannemaker een flinke klus. "Je bent afhankelijk van andere theaters met dezelfde wens, de agenda van de artiesten en bovendien heb je geen idee tot wanneer je moet uitstellen. Het is een soort domino-effect, je weet niet wanneer het stopt."

Mocht de maatregel van maximaal 30 mensen ook na 11 november gelden, zal het Kennemer theater ook de andere voorstellingen moeten annuleren. "Shows voor 30 mensen is financieel niet haalbaar", aldus Spannemaker. "De maatregel is een grote klap voor iedereen. Het moet, maar het maakt de pijn er niet minder op."

Stadsschouwburg Velsen - Snapshot NH Nieuws

Stadsschouwburg Velsen had eerder ook een ontheffing gekregen en mocht 80 tot 100 bezoekers toelaten. "Met een capaciteitsbeperking van 30 bezoekers kan onze theaterprogrammering niet doorgaan. We hebben dan ook besloten om onze theatervoorstellingen in ieder geval tot 18 november te annuleren", laat directeur Manon Koers weten. "Gelukkig is er ook nog een beetje goed nieuws, onze filmprogrammering kan in aangepaste planning wel doorgaan."

Niet opnieuw verplaatsen

In tegenstelling tot het Kennemer Theater heeft Stadsschouwburg Velsen ervoor gekozen om de betreffende voorstellingen niet opnieuw te verplaatsen. "Omdat het nog zo onduidelijk is in wat voor capaciteit de theaters na half november weer mogen draaien, annuleren wij nu en kondigen wij onze theatervoorstellingen opnieuw aan wanneer we denken dat ze echt kunnen worden gespeeld", aldus Koers.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]