Ga naar Content

Café Walhalla twee dagen na opening alweer dicht: 'Vandaag nog vol ertegenaan'

BEVERWIJK - Toen Daniel Koster afgelopen maandag de deuren van zijn rockcafe Walhalla opende, wist hij dat de kans groot was dat premier Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag met slecht nieuws voor de horeca zou komen. "Ik ben liever maar een paar dagen open, dan helemaal niet", aldus Koster.

Daniel Koster, eigenaar van rock café Walhalla aan de Zeestraat in Beverwijk - Foto: eigen beeld

Koster maakte eerder deel uit van een vennootschap van een ander café in Beverwijk, maar is daar onlangs uitgestapt. Hij besloot zelf verder te gaan en een eigen café te openen, daar te lang mee wachten past niet bij zijn karakter. "Hoe eerder ik dit voor elkaar kreeg, des te beter. Het pand aan de Zeestraat dat ik op het oog had stond al sinds de eerste lockdown in maart leeg, dus ik kon het overnemen."

Dat hij morgenavond de deuren van Walhalla alweer moet sluiten vindt Koster jammer, maar hij wist dat het eraan zat te komen. "Vandaag gaan we nog een dagje open en ik verwacht de hele dag vol te zitten. Ik denk dat iedereen nog even een paar laatste drankjes komt drinken voordat de lockdown vanavond ingaat."

Steunpakket

Hoelang hij het financieel kan uitzingen, vindt Koster een lastige vraag. "Ik ga sowieso het steunpakket aanvragen, en verder ga ik de komende weken gebruiken om de puntjes op de i te zetten."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]