Ga naar Content
Sport

Voorlopig geen competitie: teleurstelling, maar ook begrip bij Koninklijke HFC

13 oktober 2020, 22.36 uur · Aangepast 13 oktober 2020, 23.11 uur
Door: Paul Tromp · Foto:

HAARLEM - Het eerste van Koninklijke HFC speelde dinsdagavond voorlopig zijn laatste wedstrijd, een oefenpotje uit tegen Telstar. Ook voor de voetbalclub uit Haarlem komt de competitie voor ten minste vier weken stil te liggen. "Maar ik verwacht eerlijk gezegd dat we pas in het nieuwe jaar weer wedstrijden zullen spelen", aldus voorzitter Dirk Jan Rutgers.

Een uur voor de aftrap staren de trainer van Koninklijke HFC, Gertjan Tamerus, en aanvoerder Jacob Noordmans naar hun telefoons. Aan de rand van het veld in Velsen-Zuid luisteren ze naar de woorden van premier Rutte. Ze hebben zelf van dichtbij ervaren wat de impact van het coronavirus kan zijn. Binnen het team hebben een paar voetballers de afgelopen weken het virus opgelopen. De hele selectie moest daarna in quarantaine, wedstrijden moesten worden verplaatst. De besmette voetballers zijn nog steeds met hun herstel bezig. Ze kijken er beiden dan ook niet raar van op dat er voorlopig geen wedstrijden mogen worden gespeeld. 

Gertjan Tamerus en Jacob Noordmans over het schrappen van de competitie voor vier weken - NH Nieuws

Voor Tamerus betekent het niet dat hij de komende weekenden helemaal niets met voetbal zal doen. Hij is namelijk ook assisent-trainer bij profclub Telstar, waar trainingen en wedstrijden wél mogen doorgaan. 

Gertjan Tamerus kan voorlopig in het weekend wel op de bank blijven zitten - NH Nieuws

Ook de voorzitter van Koninklijke HFC , Dirk Jan Rutgers, is aanwezig bij de wedstrijd tegen Telstar. Ook hij heeft begrip voor het besluit van het kabinet, maar dat betekent niet dat de maatregelen de club niet zullen raken. 

Dirk Jan Rutgers, voorzitter van Koninklijke HFC, over het staken van de competitie - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]