Ga naar Content

Verbod alcoholverkoop avondwinkels: "Dit gaat niets uitmaken"

AMSTERDAM - Tijdens de persconferentie vanavond werd bekendgemaakt dat avondwinkels geen drank meer mogen verkopen na 20.00 uur. Het verbod slaat hard in bij Avondwinkel van Wou.

Foto: Bron: NH Nieuws

Een groot deel van de omzet van Avondwinkel van Wou komt voort uit de alcoholverkoop. "Wel 80 tot 90 procent van mijn verkoop is alcoholverkoop", zegt Omar, die samen met zijn vader de eigenaar is van de winkel, gefrustreerd.

Hij is boos. "We zitten hier al zestien jaar. Eerst kwam het merendeel van onze verkoop later in de avond te liggen omdat supermarkten langer open bleven. Maar als we nu de openingstijden willen vervroegen dan kunnen we daar niet mee concurreren."

Omar is ook niet overtuigd dat deze maatregel gaat werken. "Huisfeestjes zullen gewoon doorgaan. Underground feestjes zullen gewoon doorgaan. Nu komen ze gewoon alle drank voor acht uur halen."

"Mensen komen niet om één uur s'nachts boter, kaas of eieren halen"

Omar Aziz, eigenaar Avondwinkel van wou

Het zal ook moeilijk worden om de maatregelen goed na te leven. Zo staat er op meerdere plekken in de winkel drank. Hier zullen ze over moeten gaan nadenken volgens Omar.  "Dan moeten we de drank gaan bedekken om acht uur wanneer de zaak gewoon open is. Natuurlijk zullen er mensen zijn die lastig gaan doen omdat ze toch drank willen en we zullen ook extra moeten gaan handhaven op mensen die toch proberen alcohol mee te nemen."

Omar zucht. "Ik ga het een week aanzien, maar als het veel langer gaat duren dan gaat het een hele moeilijke tijd worden, ik denk de moeilijkste periode die we ooit hebben gehad."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]