Ga naar Content

Mega-operatie op spoor Hilversum: 5 dagen geen treinen

HILVERSUM - Het werk aan de snelle busverbinding in 't Gooi (HOV) legt het treinverkeer tussen Hilversum en Baarn de komende vijf dagen plat. Dit is nodig om het tonnen wegende spoordek op zijn plaats te leggen. Er wordt gedurende 124 uur dag en nacht door gewerkt.   

Foto: Provincie Noord-Holland

Om precies te zijn rijden er van woensdag 14 oktober tot maandag 19 oktober geen treinen. Komende nacht om 1.00 uur starten de werkzaamheden. Allereerst wordt het spoor verwijderd ter hoogte van de Oosterengweg. 

De werkzaamheden gaan voor flink wat overlast zorgen. Met name het geluid, licht en het aan- en afvoeren van materialen. Aan ruim vijftig huishoudens biedt aannemer BAM hotelovernachtingen aan. 

Spektakel

Het grootste spektakel vindt plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Dan wordt het spoordek met behulp van speciale transportwagens op de juiste plek gereden. Zaterdag en zondag moet het spoor weer worden teruggebouwd en als alles goed gaat kan vanaf maandagochtend 5.00 uur alles weer rijden. 

Tegelijkertijd wordt er ook aan de natuurbrug bij Anna's Hoeve gewerkt en de fly-over bij de A27. Mocht je het spektakel willen zien, de werkzaamheden zijn dag en nacht te volgen

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]