Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Nooit eerder zo stil in Zandvoort tijdens herfstvakantie

12 oktober 2020, 17.16 uur · Aangepast 13 oktober 2020, 12.39 uur
Door Marieke Pijlman · Foto: NH Nieuws

ZANDVOORT -Met het wegblijven van de Duitse toeristen, is het stil in Zandvoort. Hotels en appartementen staan grotendeels leeg en ook het vakantiepark van Center Parcs naast het circuit, staat voor de helft leeg. Suzanne Jansen, eigenaresse van  Amsterdam Beach Hotel, ziet de wintermaanden somber tegemoet. "Het wordt een heel lange winter voor iedereen, ben ik bang."

Zo'n drie weken geleden kreeg Noord-Holland voor een aantal Duitse deelstaten, code rood. En daarmee vertrokken de Duitse toeristen uit het kustdorp en regende het annuleringen. Sindsdien is er weinig veranderd en is het voor een herfstvakantie bijzonder stil in het dorp, waar het normaal gesproken bruist in deze tijd van het jaar. Ook bij het Amsterdam Beach Hotel blijven de boekingen uit. Van de vijfendertig kamers zijn er nu maar een paar verhuurd. 

Suzanne Jansen heeft een hotel dat grotendeels leeg staat. - NH Nieuws

Het vakantiepark van Center Parcs heeft nog wel Nederlandse toeristen op het park, maar ook hier laten de Duitse toeristen het massaal afweten. "We hebben er nog wel een paar, maar niet zoveel als normaal", laat een woordvoerder weten.  Het park heeft een bezettingsgraad van ongeveer vijftig procent, waar dit normaal op zo'n zes en-negentig procent zit. "Er is nog veel ruimte voor last-minute boekingen." 

Activiteiten

Ondanks het wegblijven van de Duitse toeristen, probeert het dorp er wat van te maken deze maand voor haar bezoekers en inwoners. Zo is er een heel activiteitenprogramma opgezet (Zandvoort goes Wild) , met onder meer een workshop Wild Fotografie, een theaterklas en surfkamp voor kinderen.  

Maar ondertussen wacht iedereen in spanning af tot premier Rutte dinsdagavond de nieuwe maatregelen gaat aankondigen. Suzanne Jansen houdt het aantal besmettingen elke dag bij en verwacht niet veel goeds voor haar hotel. 

Suzanne Jansen verwacht dat nieuwe coronamaatregelen, negatief zullen uitpakken voor haar hotel - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]