Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Studenten mogen twee dagen in Concertgebouw Amsterdam studeren

12 oktober 2020, 06.12 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - 510 studenten mogen zich gelukkig prijzen: zij kunnen maandag en dinsdag studeren onder het genot van live klassieke muziek in Het Concertgebouw in Amsterdam. Jongerenvereniging Entrée, die de studiedagen organiseert, kreeg meer dan 2000 aanmeldingen binnen. Daarvan zijn 510 studenten ingeloot.

ANP/Jerry Lampen

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam verzorgen de concerten. De dagen zijn onderdeel van de campagne The Classic Effect, waarin Entrée de verschillende positieve effecten van klassieke muziek belicht. Zo zou je van klassieke muziek productiever worden, kan het je concentratie verhogen en zou je er een beter humeur en meer zelfvertrouwen van krijgen.

De evenementen zijn coronaproof: de studenten zitten op ruime afstand van elkaar en moeten een mondkapje op. Normaal gesproken kunnen er 2000 mensen in de grote zaal, nu zullen daar bij de twee sessies op maandag twee keer 210 plekken bezet zijn. In de kleine
zaal, waar 450 gasten passen, mogen dinsdag twee keer op de dag 45 studenten plaatsnemen.

Fysiek onderwijs

Door corona volgen veel studenten thuis college. De Tweede Kamer wilde vorige week dat minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) onderzoekt hoe bijvoorbeeld lege kerken en ongebruikte bioscoop- of theaterzalen uitkomst kunnen bieden om fysiek onderwijs mogelijk te maken.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.