TOP Oss snoept Telstar in blessuretijd twee punten af

VELSEN-ZUID - Ondanks de steun van ruim 7000 virtuele supporters speelde Telstar gelijk tegen TOP Oss. De ploeg van Andries Jonker begon ijzersterk, maar de Witte Leeuwen konden hun overwicht slechts eenmaal uitdrukken in een treffer. In de slotfase kreeg Telstar daardoor het deksel op de neus nadat Cas Peters gelijkmaakte: 1-1.

Een gevecht om de bal tussen doelpuntenmaker Sebastian Soto en Dean Guezen - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Bij Telstar ontbrak het trio Rashaan Fernandes, Glynor Plet en Abdel El Ouazzane in de wedstrijdselectie. Ze zitten uit voorzorg in thuisquarantaine. Jasper Schendelaar stond daarentegen wél in de basis. De doelman werd opgeroepen voor Jong Oranje en sluit na de wedstrijd aan.

De Witte Leeuwen begonnen voortvarend in het 'uitverkochte' stadion (ruim 7000 virtuele tickets). Sebastian Soto scoorde binnen vijf minuten op aangeven van Daniel Adshead. Ilias Bronkhorst (schotje voorlangs) en Benaissa Benamar (kopbal), die in de basis begon na zijn afgeketste transfer naar het Italiaanse Sassuolo, werden na de openingstreffer gevaarlijk. TOP Oss kreeg een kansje via Amsterdammer Kyvon Leidsman. Er volgde een fase zonder grote kansen met veel overtredingen die het spelbeeld geen goed deden.

Tekst gaat verder onder de tweet

Peters dompelt Telstar in rouw

De Brabanders kregen na rust direct een kansje via Dean Guezen, een schot buiten de zestien. Schendelaar kon zijn inzet makkelijk keren. De kansen waren in de tweede helft wederom op één hand te tellen. Het opmerkelijkste moment gebeurde in de 63ste minuut. Het spel werd even stilgelegd nadat er vuurwerk buiten het stadion werd afgestoken. Het vuurwerk leidde niet tot veel spektakel op het veld. In de slotfase kreeg invaller Redouan Taha nog een kans op aangeven van Bronkhorst, maar hij kopte naast.

Telstar leek dus af te stevenen op een kleine overwinning, maar de Witte Leeuwen kregen in blessuretijd tóch het deksel op de neus. Invaller Cas Peters (oud-FC Volendam) bracht de Brabanders op gelijke hoogte: 1-1.

Door het gelijke spel staat Telstar zesde in de eerste divisie met elf punten. De volgende wedstrijd speelt de ploeg van Andries Jonker 19 oktober uit tegen Roda JC.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, Korpershoek (87/ Vandermeulen), Benamar, El Yaakoubi, Pattynama (78/ Taha); Najah, Adshead, Van Doorm; Soto (78/ Dijkstra), Van Velzen (72/ Sprangers)

Opstelling TOP Oss: Geens; David (79/ Peters), Lammers, Van den Herik, Roosken; Kaak, Guezen, Overgoor (46/ Remans) , Rommens; Van der Heijden, Leidsman