Samenvatting: FC Marlène bezorgt White Stones eerste nederlaag

EGMOND AAN ZEE - De zaalvoetballers van White Stones zijn vrijdagavond tegen hun eerste verliespartij van deze competitie aangelopen. In de eigen sporthal De Watertoren bleek FC Marlène net iets sterker: 4-6.

Samenvatting White Stones - FC Marlène - NH Sport/Edward Dekker

De Heerhugowaarders openden fel en kwamen dankzij Stefan Dol en Mo Darri snel op voorsprong (0-2). Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Mike Wesselink liep de score niet verder op.

In het tweede deel van de eerste helft kwam de nog ongeslagen thuisploeg beter in haar spel. Dennis de Waard en Anass Boulhalhoui trokken de stand recht, waarna Yassine Zakir met een van richting veranderd schot de Egmonders aan een 3-2 voorsprong bij rust hielp.

In de tweede helft maakte Colin Kamp na acht minuten de gelijkmaker, waarna Dol FC Marlène weer op voorsprong zette. Zakir scoorde vervolgens nog wel de 4-4, maar Mo Darri en Iliass Bouzit bepaalden de eindstand op 4-6.

"Het begin was voor ons. Dan moet je 3-, 4-, 5-0 maken", aldus Dol die met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege had. "Ik heb goede dingen gezien, maar er zijn ook zeker mindere dingen. Het is nog vroeg in de competitie. Ik maak met nog niet druk"

Tekst gaat verder onder de video

"Het is nog vroeg in de competitie. Ik maak me nog niet druk"

FC Marlène-speler Stefan Dol

FC Marlène-speler Stefan Dol - NH Sport/Edward Dekker

Trainer Rogier Bunink vond de overwinning van FC Marlène verdiend, al was hij stiekem toch een beetje teleurgsteld dat White Stones een nederlaag moest slikken. "In de rust denk je: misschien zit er een resultaat in. Marlène is een topploeg en die hebben we veertig minuten goed partij geboden."

"Marlène is een topploeg en die hebben we veertig minuten goed partij geboden"

White Stones-trainer Rogier Bunink

White Stones-trainer Rogier Bunink vond de nederlaag terecht - NH SportEdward Dekker

FC Marlène kon de drie punten, na nederlagen tegen FC Einhdoven (7-3) en De Hommel (3-5) goed gebruiken. Dat de ploeg halverwege een 2-0 voorsprong had verspeeld en 3-2 achter stond, baarde trainer Carlo van der Waals geen zorgen.

Trainer Carlo van der Waals prijst het collectief van FC Marlène - NH Sport/Edward Dekker

Zaterdag kun je online bij NH Sport de samenvatting van dit duel bekijken.