Ga naar Content

Miljoenentekort voor Artis: geen geld voor renovaties en nieuwe verblijven

AMSTERDAM -  Zorgen voor de Amsterdamse dierentuin Artis. Door de coronamaatregelen ontvangt de dierentuin nog maar de helft van de bezoekers, waardoor Artis dit jaar waarschijnlijk aankijkt tegen een verlies van tien miljoen. Daardoor kunnen de renovaties van onder andere het leeuwenverblijf en het aquarium voorlopig niet doorgaan.

Foto:

Artis-directeur Rembrandt Sutorius maakt zich zorgen. "Het is mooi om te zien dat er inmiddels weer mensen het park bezoeken, maar voor ons is dit een hele lastige tijd. Een verlies van tien miljoen, kunnen we niet dragen."

Bijna alle geplande vernieuwingen, waaronder de noodzakelijke renovatie van het aquarium, gaan vanwege de financiële klap op dit moment niet door. Sutorius: "We waren goed op weg om Artis toekomstproof te maken. We hebben elk jaar een nieuw dierenverblijf gerealiseerd en daar wilden we mee doorgaan. Nu gaan alle ambities de koelkast in en dat is gewoon heel jammer."

Tekst gaat door onder de video.

Olifanten Artis - NH Nieuws

Op dit moment werkt Artis met tijdsloten om het aantal bezoekers te reguleren. In de winter begint de dierentuin weer met de Winteravonden en worden de openingstijden verlengd zodat er meer bezoekers welkom zijn. 

Dierenverzorger Peter Bleeser weet zeker dat de dieren geen last hebben van de coronacrisis. "We hebben geen verandering in gedrag gezien en alle dieren zijn helemaal gezond," vertelt hij. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]