Ga naar Content

Schendelaar blij met oproep Jong Oranje: "Het kan alleen maar mooier worden"

VELSEN-ZUID - Jasper Schendelaar werd verrast door zijn selectie voor Jong Oranje. "Het is alleen maar mooi dat ik in een vrij korte tijd deze stappen kan maken. Wat hierna volgt, kan alleen maar mooier worden", laat de Telstar-goalie weten. 

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De doelman is opgeroepen als de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. Schendelaar verwacht niet direct mee te spelen tegen Jong Cyprus. "Uiteindelijk bepaalt de trainer dat. Als hij (Erwin van de Looi red.) besluit om mij op te stellen, ben ik er klaar voor."

De 20-jarige Alkmaarder is nog niet bezig met het 'grote' Oranje. "Ik denk dat ik eerst maar stap voor stap moet doen en dit is de eerste stap. Langzamerhand wil ik mij doorontwikkelen, dan kijken we waar het schip strandt."

Ontwikkeling

Over het algemeen is Schendelaar tevreden met zijn seizoen. "Alleen de laatste wedstrijd tegen PSV was ik niet blij met mijn eigen spel. Dat gold voor het hele team. Al met al ben ik gewoon tevreden over hoe het nu gaat. Vooral over mijn ontwikkeling, want ik merk dat ik stappen maak."

"We moeten ons stinkende best doen en keihard werken, dan komt de rest vanzelf"

TELSTAR-GOALIE JASPER SCHENDELAAR

De Witte Leeuwen spelen morgen thuis tegen TOP Oss, Schendelaar is van de partij. "We moeten ons stinkende best doen en keihard werken, dan komt de rest vanzelf. Dus meer ons eigen spel spelen, want voetballend zijn wel heel goed. Helaas lukte dat tegen PSV niet. We moeten lekker voetballen zoals we tegen Den Bosch hebben gedaan."

De laatste Telstar-doelman die werd opgeroepen voor Jong Oranje is Rody de Boer.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]