Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zaanstad krijgt hulp van studenten in strijd tegen messen: "Teken onze petitie"

8 oktober 2020, 17.30 uur · Door Redactie

ZAANSTAD - De Assendelftse studente Lorraine de Boer wil een einde maken aan het bezit van messen onder minderjarigen. Voor haar studie is ze samen met drie andere studenten een petitie gestart en die actie kan op steun rekenen van burgemeester Hamming.

Lorraine de Boer - Lorraine de Boer

De petitie roept op om de verkoop van messen aan minderjarigen te verbieden. "We hopen zoveel mogelijk handtekeningen op te halen", zegt de twintigjarige student Lorraine uit Assendelft. "We proberen minimaal 40.000 handtekeningen op te halen", vertelt ze. Op dit moment staat de teller van de petitie op bijna 300 handtekeningen. "Het is heel ambitieus, maar ambitie moet je hebben."

Lorraine de Boer woont zelf in Assendelft. Zij zegt dat er wekelijks steekpartijen zijn. "Dat is de reden dat we met de petitie zijn gestart. Soms voel ik mij wel eens onveilig, bijvoorbeeld op het station in Assendelft als daar groepen jongeren staan. Je weet niet of ze messen op zak hebben."

Studieproject

De petitie is ze begonnen als project voor de studie Commerciële Economie aan Hogeschool van Amsterdam. "Over twee weken is het project klaar voor school, maar voor ons is het dan nog niet klaar. We staan volledig achter het verbod van verkoop van messen aan minderjarigen. Er moeten vervolgstappen komen, wat die zijn is nog niet concreet."

Quote

"Ik pleit volgende week bij de minister voor een wettelijk verbod op de verkoop van messen aan minderjarigen"

burgemeester hamming

De studenten krijgen hulp van Burgemeester Hamming die al langer de verkoop van messen aan minderjarigen al langer in het oog heeft. "Volgende week ga ik langs bij de minister om te praten over wapenbezit bij onze jeugd. Dan wil ik pleiten voor een wettelijk verbod op de verkoop van messen aan minderjarigen. Het liefst neem ik dan een grote lijst met handtekeningen mee." Laat hij weten via zijn voorlichter. 

Oproep

Eerder riep hij grote winkels zoals IKEA, Blokker, HEMA en Xenos om te stoppen met het verkopen van messen. Verschillende ketens gaven gehoor aan deze oproep. Hamming denkt dat door deze petitie te tekenen de wet veranderd kan worden.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?