Ga naar Content

'Ajax-doelman Onana test positief op coronavirus'

AMSTERDAM - André Onana is besmet geraakt met het coronavirus. Dat melden verschillende media in Kameroen. De doelman van Ajax zou de besmetting hebben opgelopen binnen de nationale selectie van zijn geboorteland. 

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Eerder werd bekend dat Ajax weigerde om verschillende Afrikaanse spelers aan de nationale elftallen af te staan, omdat er voor die landen code rood geldt. Zo bleven Mohammed Kudus (Ghana), Lassina Traore uit Burkina Faso en de Marokkanen Noussair en Zakaria Labyad in Amsterdam. Ajax kon Onana niet verplichten 'thuis' te blijven, omdat het trainingskamp van Kameroen is opgeslagen in Utrecht.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Onana zou deze interlandperiode in De Galgenwaard (eveneens in Utrecht, red.) een wedstrijd spelen met zijn land tegen Japan. Dat gaat dus niet door voor de sluitpost, die in thuisquarantaine zal moeten treden. Ajax heeft de besmetting nog niet bevestigd en het is derhalve nog niet bekend of de duels van de Amsterdammers met SC Heerenveen (17 oktober) en Liverpool (21 oktober) in gevaar komen voor de keeper. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]