Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Extra winteropvang voor daklozen in Haarlem op passagiersschip

8 oktober 2020, 13.20 uur · Aangepast 8 oktober 2020, 16.28 uur · Door Redactie

HAARLEM - Haarlem zet een passagiersschip aan de kade van het Spaarne in als extra opvangplek voor daklozen deze winter. Door de coronamaatregel van anderhalve meter afstand houden zijn er niet genoeg plaatsen in de reguliere winteropvangen.

Passagiersschip voor winteropvang daklozen in Haarlem - Navibelle shipping AG

Op het passagiersschip, dat per 1 november aan de kade van het Spaarne in Haarlem-Noord ligt, is plek voor 35 tot maximaal 50 personen. De daklozen krijgen een eigen kamer waar ze dag en nacht kunnen zijn. Het schip wordt ingezet tijdens de wintermaanden tot en met 15 maart, zodat niemand met slecht weer buiten hoeft te blijven. 

De gemeente zegt waar nodig beveiliging in te zetten aan boord en in de directe omgeving om overlastgevend gedrag tegen te gaan. De drijvende winteropvang komt te liggen ter hoogte van het braakliggende terrein aan de Spaarndamseweg waar voorheen het bedrijf Sonneborn was gevestigd.

NH Nieuws / Geja Sikma

Quarantaine

Ten tijde van de lockdown was er in Haarlem exta opvang voor daklozen geregeld in een sporthal bij het station. Hierdoor konden daklozen meer binnen blijven, wat de kans op besmetting verkleinde. Deze Beijneshal wordt nu weer gebruikt voor sportactiviteiten.

HVO-Querido heeft geconstateerd dat er tot nu toe geen cliënten in Haarlem besmet zijn met het Covid-19 virus. Mocht dat nu door het oplopende besmettingsgevaar in de regio Kennemerland wel gebeuren, dan zijn de eenspersoons kamers op het schip ook inzetbaar om daklozen een quarantaineplaats te geven. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]