Ga naar Content

Gerelateerde videos

Darryl brengt zelf boek uit: "Vraag is zo groot dat ik het niet meer alleen kan”

Darryl Veldman krijgt keer op keer een afwijzing als hij uitgevers vraagt om zijn kinderboek uit te brengen. De jongerenwerker en theatermaker klopt aan bij twaalf uitgevers. "Ze waren niet geïnteresseerd of ik kreeg geen reactie", vertelt hij in NH Buurten.

Uiteindelijk besluit hij het boek in eigen beheer te publiceren. Volgens Darryl zijn er weinig boeken waaruit kinderen en ook volwassenen Surinaamse woorden kunnen leren. Daarom heeft hij ‘Mijn eerste woordjes in het Sranan’ geïllustreerd en geschreven.

Foto:

Het boek is een hit. De eerste oplage is in korte tijd uitverkocht. Het succes heeft ook een keerzijde. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: "Ik zou willen dat ik met vreugde kon zeggen dat de oplage is uitverkocht. Helaas typ ik dit met tranen in mijn ogen. Ontzettend veel mensen zijn boos, teleurgesteld en de één na de andere persoon scheldt me uit of noemt me een oplichter."

Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Darryl inmiddels een team dat hem helpt. "Mijn familie hoorde hoe moeilijk ik het had en ineens stonden al mijn nichten voor de deur om me te helpen." Ook heeft hij sinds kort een kantoor en opslagplaats in Weesp. "De vraag is zo groot dat ik het niet meer alleen aankan."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]