Ga naar Content

Gooise huisartsen zien patiënten thuisblijven uit angst voor corona

BUSSUM - Gooise huisartsen en andere zorgverleners zien dat veel mensen met medische klachten thuisblijven en niet naar de dokter komen uit angst om besmet te raken met het coronavirus. De huisartsen en de GGD doen vandaag samen een oproep aan deze 'zorgmijders' om gewoon te komen. "Blijf komen en doe een mondkapje op", zo zeggen ze.

Foto: Adobe Stock

Veel huisartsen en andere zorgverleners zagen afgelopen voorjaar dat veel mensen met klachten, waarmee ze normaal gesproken wel naar de huisarts gaan, thuis bleven. Patiënten bleken niet alleen bang om besmet te raken met het coronavirus, maar geven ook aan de zorg niet te veel te willen belasten in tijden van corona.

De huisartsen en andere zorgverleners vinden dat zorgelijk en doen een dringende oproep aan patiënten. "Het op tijd vast stellen of behandelen van een ziekte of kwaal, kan erger voorkomen. Dus blijf gewoon komen als je ergens klachten over hebt", zegt René Stumpel van de Gooise GGD. "We doen er ook alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan." 

De zorgverleners geven aan beschermingsmiddelen te gebruiken en hun praktijk veilig te hebben ingericht om patiënten veilig te kunnen ontvangen. Dat moet de angst om besmet te raken met het coronavirus ook wegnemen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]