Ga naar Content

Hilversum staat winterterrassen toe: horeca mag overkappingen en heaters plaatsen

HILVERSUM - Hilversumse horecaondernemers mogen deze winter hun terras laten staan om toch extra bezoekers te kunnen ontvangen ondanks de coronamaatregelen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Hilversum geeft daarmee gehoor aan een oproep van de lokale horeca

Foto: NH Nieuws/Joost Lammers

Hilversumse horecaondernemers hebben al langer de wens om hun terras deze winter overdekt en dicht te maken en te verwarmen met heaters. Daarmee kunnen ze meer gasten ontvangen dan alleen de gasten die naar binnen mogen. Dat aantal is, vanwege onder meer de regel om anderhalve meter afstand te houden, erg beperkt.

Wel dak en heater, geen dichte tent

De gemeente komt de zaken nu deels tegemoet. Hilversumse horecazaken mogen een 'gedoogbesluit' aanvragen om zo'n overkapping en heaters te plaatsen.

Het dichtzetten van tenten aan zijkanten wat horecazaken ook graag willen is op dit moment nog niet mogelijk, omdat bezoekers dan eigenlijk al weer binnen zitten en dat mag vanwege de geldende coronamaatregelen niet. Horeca-ondernemers mogen wel terrasschotten plaatsen om de kou een beetje tegen te houden. 

Geen muziek

Voor de heaters gelden regels. Deze mogen doordeweeks tot 22.00 uur buiten staan en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur, als horecazaken straks weer na 22.00 uur open mogen blijven. Muziek is helemaal niet toegestaan, omdat dat te veel overlast op kan leveren voor de buurt. 

De besluiten voor de terrassen zijn tijdelijk, al geeft Hilversum voorlopig nog geen einddatum aan. Alle aanvragen die bij de gemeente binnenkomen voor de winterterrassen worden opnieuw getoetst op bijvoorbeeld verkeersveiligheid. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook