IJmond

NL
V

Weginspecteur lichtgewond bij ongeluk A9, was onderweg naar ongeluk op A22

6 oktober 2020, 23.47 uur · Aangepast 7 oktober 2020, 08.55 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Een weginspecteur van Rijkswaterstaat is gisteravond rond 23.00 uur lichtgewond geraakt toen hij met zijn pickup-truck op de A9 over de kop sloeg. Dat gebeurde tussen Rottepolderplein en Velsen-Zuid. De weginspecteur was op het moment van het ongeluk onderweg naar een ongeluk op de A22. 

Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Dat bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan NH Nieuws. Vanwege het ongeluk en de bergings- en herstelwerkzaamheden was de A9 tussen Rottepolderplein en Velsen-Zuid enige tijd afgesloten. 

Op een foto is te zien dat de pickup-truck bij het ongeluk zwaar beschadigd is geraakt. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken, zo laat de politie aan NH Nieuws weten. Nadat het politie-onderzoek was afgerond en het wrak was geborgen, ging de snelweg weer open.  

De over de kop geslagen weginspecteur was op het moment van het ongeval onderweg naar een ongeluk dat rond 22.30 uur op de afrit Velsen-Zuid van de A22 was gebeurd. De auto raakte op de afrit van de weg, rolde van het talud en kwam onderaan het talud ondersteboven tot stilstand. Ook de bestuurder van deze auto is naar het ziekenhuis gebracht, zo laten getuigen aan NH Nieuws weten. 

tekst gaat door onder de foto

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Over de oorzaak van beide ongevallen is nog niets bekend. In de regio viel vanavond opnieuw veel regen, wat de rijomstandigheden gevaarlijker maakte. 

Maandag leidde zware regenval tot ondergelopen viaducten en straten. Ook werd een rijstrook van de A22 afgesloten omdat er te veel water op het wegdek lag. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond.

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]