Sport

NL
V

ODIN '59 bekert verder na mega penalty-serie; ook AFC door in KNVB-beker

6 oktober 2020, 22.08 uur · Aangepast 18 november 2020, 18.00 uur · Door Redactie

SPAKENBURG - Na een serie van liefst 34 strafschoppen heeft ODIN '59 zich toegang verschaft tot het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De Heemskerkers rekenden in Zeeland af met Goes. AFC klopte dinsdagavond op sportpark De Westmaat Spakenburg met 1-0.

Pro Shots/Stefan Koops

Goes - ODIN '59 

ODIN '59 speelde in Zeeland 1-1 tegen Goes. Thom de Vries maakte in de blessuretijd van de eerste helft de enige Heemskerkse treffer. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Ook na de verlenging was er geen winnaar, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Dat werd een uitermate lange zit. Na liefst 34 penalty's kwam ODIN '59 als winnaar uit de bus. Als beloning speelt de derde divisionist in de eerste ronde van het hoofdtoernooi thuis tegen de profs van FC Volendam.

Bekijk hieronder de samenvatting van Omroep Zeeland van Goes - ODIN'59

Spakenburg - AFC

AFC-verdediger Guus van Weerdenburg, deze zomer overgekomen van VV Katwijk, maakte in de 74e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Spakenburg. In de eerste ronde van het nationale bekertoernooi spelen de Amsterdammers opnieuw uit. Tegenstander is de winnaar van het duel tussen Buitenpost en Capelle.

Woensdagavond komen er in de tweede voorronde nog drie Noord-Hollandse ploegen in actie: OFC speelt thuis tegen DOS Kampen, Koninklijke HFC ontvangt sv OSS 1920 en DEM gaat op bezoek bij Kozakken Boys. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]