Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ruud Vormer: "Ambities bij Oranje heb ik een beetje opgeborgen"

6 oktober 2020, 18.59 uur · Door Redactie

BRUGGE - Voormalig AZ-speler Ruud Vormer heeft tijdens een interview bij het Belgische tv-programma Extra Time laten doorschemeren niet meer met zijn gedachten bij het Nederlands elftal te zitten. De in Hoorn geboren middenvelder focust zich nu vooral op zijn huidige werkgever Club Brugge. 

Ruud Vormer in actie voor Club Brugge - Pro Shots / Isosport

Vormer speelde vier interland voor het Nederlands elftal. Zijn laatste duel voor Oranje was op 9 september 2018 tegen Frankrijk in Parijs. "Ik heb het mogen meemaken en heb een fantastische tijd gehad. Ik heb toch vier interlands gespeeld. Ik heb het gezien nu. Het was heel mooi om mee te maken, maar nu focus ik mij op Club Brugge", aldus Vormer.

Tweede thuis

In België was maandagavond al de transferdeadline. In huize Vormer bleef het desondanks rustig. "In het begin was België wel het buitenland voor mij, maar nu niet meer", vertelt de aanvoerder van Club Brugge. "Ik heb wel opties gehad, maar ik heb toen met mijn vrouw besproken om het niet te doen, omdat zij ook haar werk heeft. Ik focus mij op Club Brugge, mijn tweede thuis. Ik wil gewoon weer kampioen worden."

Club Brugge is goed begonnen aan de Belgische competitie. De club van Vormer staat tweede met 18 punten uit 8 wedstrijden. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]