Ga naar Content

AZ-verdediger Joris Kramer op huurbasis naar Cambuur

LEEUWARDEN - AZ verhuurt Joris Kramer komend seizoen aan SC Cambuur. De Friezen hebben ook een optie tot koop bedongen voor de 24-jarige verdediger, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Alkmaar. Ook Rasmus Wendt vertrekt. Hij gaat verder bij sc Heerenveen. 

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Kramer speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van de Alkmaarders, die de Heilooër op dat moment overnamen van De Foresters. De verdediger maakte vooral minuten bij Jong AZ en werd tijdens het seizoen 2016/2017 uitgeleend aan FC Dordrecht. Daar was hij een vaste waarde in het eerste elftal.

Op 28 augustus 2019 maakte Kramer in duel met FC Groningen zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht. Tot meer officiële wedstrijden voor de ploeg van trainer Arne Slot kwam hij nog niet. Cambuur neemt op dit moment de vijfde plaats in op de ranglijst van de eerste divisie. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Wendt

Niet alleen Kramer, maar ook Rasmus Wendt (20) vertrekt op het laatste moment naar Friesland. De Zweedse aanvaller, die in januari 2019 overkwam van Häcken uit zijn geboorteland, vervolgt zijn loopbaan per direct bij sc Heerenveen. Wendt kwam mede door een hardnekkige blessure nog niet in actie voor zowel AZ als Jong AZ. De rechtspoot stond tot medio 2021 onder contract bij de Alkmaarders. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]