Ga naar Content
Noordkop & Texel

VIDEO: Ziekenhuispersoneel Noordwest staat muzikaal stil bij coronavirus

6 oktober 2020, 13.10 uur
Door: Redactie · Foto:

ALKMAAR - Medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder hebben een coronalied geschreven en opgenomen. Dit omdat het vandaag 'nationale corona-bezinningsdag' is. Op de melodie van Ramses Shaffy's 'Zing, vecht, huil' staat het zorgpersoneel stil bij de impact van het virus.

Het lied is in samenwerking met Popup Choir uitgevoerd, en het 'koor' zijn medewerkers die achter hun computer meezingen. "Shaffy's nummer bevat één voor één elementen die tekenend zijn geweest voor afgelopen tijd. Door het lied hopen we te verbinden en mensen een moment voor bezinning te bieden", laat het ziekenhuis weten.

Noordwest zingt coronalied -

#Bezingingschallenge

6 oktober is uitgeroepen tot nationale corona-bezinningsdag: een landelijke dag voor iedereen die met het virus te maken heeft (gehad). Daar hoort ook een 'bezingingchallenge' bij. Noordwest vraagt zoveel mogelijk mensen en zorginstellingen om op social media een foto, video of soortgelijk lied met deze hashtag te delen, om aan te geven dat ook zij stilstaan bij de impact van het virus.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]