Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Man bewerkt auto medeweggebruiker met hamer op kruispunt Oostzaan

6 oktober 2020, 08.48 uur · Aangepast 6 oktober 2020, 09.10 uur · Door Redactie

OOSTZAAN -  Een automobilist heeft afgelopen zaterdag op de A8 bij Oostzaan de auto van een medeweggebruiker bewerkt met een klauwhamer.  De politie zoekt getuigen van het incident.

Google Streetview

De belaagde automobilist reed rond 22.20 uur, met een vrouw naast hem op de passagiersstoel over de A10, toen er plotseling een zilvergrijze Volkswagen Caddy voor hen ging rijden waarvan de bestuurder hem tot stoppen probeerde te dwingen.  

Klemgereden

Ter hoogte van de afrit Zaandam-Zuid reed de bestuurder van de Caddy de andere auto klem, waarna hij met een klauwhamer in zijn handen uitstapte en herhaaldelijk op de andere auto insloeg. 

De belaagde automobilist wist aan zijn belager te ontsnappen door snel weg te rijden, waarop ook de man met de klauwhamer weer instapte en wegscheurde. Onderweg wist het stel in de aangevallen auto telefonisch alarm te slaan bij de politie.  

Signalement

De bestuurder van de Caddy wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, maar is nog niet aangetroffen. Het gaat om een man van ongeveer 1,80 à 1,85 meter lang en heeft een slank tot normaal postuur. 

Omdat er rond het moment van de aanval meerdere auto's bij de verkeerslichten op het kruispunt van de Kolkweg en de afrit A8 stonden de wachten, hoopt de recherche in contact te komen met getuigen. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]