Noord-Holland

NL
V

Reguliere zorg in Noord-Hollandse ziekenhuizen afgeschaald

5 oktober 2020, 21.13 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Bijna alle ziekenhuizen in de provincie schalen de reguliere zorg af met 20 procent. Dat is nodig om de zorg tijdens de toestroom van coronapatiënten toegankelijk te houden. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

ANP

Patiënten worden zo veel mogelijk verspreid over het land. Desondanks lukt het de ziekenhuizen niet om de reguliere zorg op het normale niveau door te laten gaan. 

Niet-urgente afspraken, operaties en ingrepen worden uitgesteld. De spoedzorg gaat net als bij de eerste coronagolf gewoon door.

"We proberen 20 procent af te schalen op een veilige manier", zegt Yvo Roos, voorzitter van het ROAZ tegen de NOS. "Het verschil bij de vorige golf is dat het nu meer gecontroleerd gaat."

Digtale hulpmiddelen 

Eerder vandaag werd al bekend dat het OLVG de reguliere zorg afschaalt. Er wordt ingezet op digitale hulpmiddelen zodat er meer zorg kan worden geleverd. 

Patiënten kunnen bijvoorbeeld met hun vragen terecht bij het online portaal. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van thuismeetapparatuur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03