Ga naar Content

AZ-trainer Arne Slot baalt van doelpuntrijk gelijkspel tegen Sparta: "Dit is gênant"

ROTTERDAM - AZ leek een gemakkelijke middag te beleven op bezoek bij Sparta, maar Arne Slot zag zijn ploeg de winst uit handen geven na rust. "Dit neem je wel een paar dagen mee. Je schudt dit niet zomaar van je af."

Reactie Arne Slot na doelpuntrijk gelijkspel tegen Sparta (4-4) - NH Nieuws

"Ik dacht na vorig jaar dat Sparta-uit niet rampzaliger kon, maar het is ons vandaag gelukt om een nog slechtere prestatie neer te zetten", begint Slot zijn analyse. "Dit is gênant, ik hoorde net dat het voor het eerst sinds 1969 is dat een ploeg een 4-0 voorsprong weggeeft. Als je ziet op de manier waarop."

Vorige week gaf AZ een 3-1 voorsprong weg tegen Fortuna Sittard. "Dit is tegen het bizarre aan. Er was eigenlijk niet zoveel aan hand in de tweede helft, totdat een aantal momenten ontstaan die de wedstrijd doen kantelen. We mochten nog blij zijn met 4-4, want zij krijgen nog een goede kans op de winst."

"Er was eigenlijk niet zoveel aan hand in de tweede helft, totdat een aantal momenten ontstaan die de wedstrijd doen kantelen"

AZ-TRAINER ARNE SLOT

Keeper Marco Bizot eiste een hoofdrol op. Hij was betrokken bij de 1-4, hij ging niet vrijuit bij de 2-4 en zorgde met een overtreding voor de 3-4. "Dit waren persoonlijke fouten net als in Kiev. Dat is heel vervelend, maar dat je maak je in een seizoen wel eens mee. We moeten na de interlandbreak tegen VVV-Venlo laten zien dat het AZ-onwaardig is om drie punten te halen uit drie wedstrijden."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Arne Slot. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]