Ga naar Content

AZ en Sevilla bereiken akkoord over Idrissi

ALKMAAR- Oussama Idrissi vertrekt bij AZ. Max Huiberts, technisch directeur van de Alkmaarders, bevestigt tegenover de NOS dat AZ en Sevilla een akkoord hebben bereikt over de transfer van de aanvaller. Idrissi levert AZ naar verluidt 12 miljoen euro op. 

Foto: Pro Shots / Niels Boersema

De 24-jarige buitenspeler is op weg naar Spanje waar hij een meerjarig contract kan tekenen. Bij Sevilla spelen ook Luuk de Jong en voormalig AZ'er & Ajacied Nemanja Gudelj.

Oussama Idrissi maakte in 2018 een transfer tijdens de winterstop van FC Groningen naar AZ. In Alkmaar ontpopte hij zich tot een van de smaakmakers van het elftal wat vorig seizoen veel indruk maakte in binnen- en buitenland. De Marokkaans international kwam tot 24 goals in 69 eredivisieduels.

Dat Oussama Idrissi AZ gaat verlaten komt niet als een grote verrassing. Eerder gaf hij al aan uitgeleerd te zijn in de eredivisie en graag de stap naar het buitenland te willen maken. Met het aankopen van Jesper Karlsson heeft AZ al ingespeeld op het vertrek van Idrissi.

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]