Samenvatting: Zaalvoetballers Hovocubo hakken Lebo in de pan

ZWAAG - Opnieuw heeft Hovocubo keihard uitgehaald in de zaalvoetbalcompetitie. Dit keer was het Amsterdamse Lebo het slachtoffer. Toen de stofwolken in Zwaag waren opgetrokken, stond er een 15-1 eindstand op het scorebord.

Hovocubo - Lebo - Foto: NH Sport/Edward Dekker

Lebo, dat allesbehalve op volle kracht kon aantreden zaterdagavond, werd vanaf de eerste seconden bij de strot gepakt en niet meer losgelaten. Na drie minuten en zestien seconden hadden Soufian Charraoui, Younes Daari en Appie Attahari keeper Barry de Wit al gepasseerd. De ploeg van trainer Sander van Dijk wervelde over het veld en noteerde halverwege een 8-0 ruststand.

In de tweede helft leek de storm enigszins te gaan liggen. Youssef Makrou scoorde de 8-1 en na weer een treffer van Charraoui bleef de score een tijdje op 9-1 staan. Maar in de laatste tien minuten kende de thuisploeg geen mededogen met de Amsterdammers en liep de score op tot 15-1.

Tekst gaat verder onder de samenvatting

Samenvatting Hovocubo - Lebo - NH Sport/Edward Dekker

Lebo-trainer Zaid el Morabiti: "Deze komt enorm hard aan. De jongens zijn super aangeslagen, maar ik zeg altijd dat tegenslagen je sterker maken. We moeten positief blijven en weer vooruit kijken."

Tekst gaat verder onder de video

"Tegenslagen maken je sterker"

Lebo-trainer Zaid el Morabiti

Lebo-trainer Zaid el Morabiti verloor nog nooit met zulke grote cijfers - NHSport/Edward Dekker

"Ik denk dat je vandaag een onwijs goed Hovocubo hebt gezien", vertelt trainer Sander van Dijk na afloop van de veegpartij. "We hebben vanaf minuut één Lebo in de hoek gezet waar we ze wilden hebben.  Ik heb mooi combinatievoetbal en prachtige goals gezien."

"We hebben vanaf minuut één Lebo in de hoek gezet waar we ze wilden hebben"

Hovocubo-trainer Sander van dijk

Sander van Dijk verrast door 'giga-uitslag' - NH Sport/Edward Dekker

Charraoui werd met zeven doelpunten en een assist man van de wedstrijd. Hicham Aklalouch tekende voor een hattrick; hij scoorde alle drie zijn doelpunten voor rust.

Soufian Charraoui scoorde liefst zeven keer - NH Sport/Edward Dekker

Het is de derde keer dit prille seizoen dat Hovocubo de dubbele cijfers haalt. Eerder gingen Feyenoord (10-2) en Den Haag (2-18) fors onderuit. Hovocubo is met twaalf punten uit vier wedstrijden koploper. Lebo staat met vier punten teleurstellend negende.