Sport

NL
V

Kickbokser 'Mootje MK' wint dankzij spectaculaire knock-out

3 oktober 2020, 21.59 uur · Aangepast 4 oktober 2020, 11.49 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Kickbokser Mahamed Ahmed, oftewel 'Mootje MK', heeft zaterdagavond tijdens het kickboksgala van Enfusion zijn partij op spectaculaire wijze gewonnen. De kickbokser uit de Alkmaarse wijk Overdie won in zijn eigen stad door middel van een knock-out tegen Hicham Arredouani.

'Mootje MK': "Heerlijk om zo op knock-out te winnen" - NH Nieuws

"Dit was heerlijk. Na twee jaar niet te hebben gevochten is het heerlijk om op knock-out te winnen", vertelt Mootje vlak na zijn partij. "Ik zag het in de ogen van mijn tegenstander. Mijn trainer zei dat ik druk moest blijven zetten en daarna ging het snel." De Alkmaarder sloot zo de avond af met een goed gevoel.

Quote

"Ik zag het in de ogen van mijn tegenstander"

Kickbokser 'Mootje MK'

Na afloop maakte Mootje bekend zijn volgende partij in Duitsland te gaan vechten. "Vervolgens wil ik dan door naar de A-klasse. De categorie tot 61 kilogram wordt helemaal van mij", aldus de van zelfvertrouwen blakende winnaar. 

Wereldkampioen

In Alkmaar was er nog meer Noord-Hollands succes. Sarah Göbel uit Wormerveer kroonde zich tot wereldkampioen in de categorie tot 67 kilogram. De 28-jarige Göbel won op punten haar partij tegen Sheena Widdershoven.

Maandag is bij NH Sport om 17.11 uur op televisie een reportage te zien over de avond van Göbel en haar weg naar de wereldtitel. 

Sarah Göbel wordt gekroond tot wereldkampioen - Enfusion

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio