Ga naar Content

De Nederlandsche Bank verhuist goud en bankbiljetten van Amsterdam naar Haarlem

AMSTERDAM - De voorraad goud en bankbiljetten van De Nederlandsche Bank (DNB) wordt vanavond uit het kantoor in Amsterdam verhuisd. Vanwege de verbouwing van het pand in het centrum van Amsterdam worden de 200 ton aan goudbaren en de strategische voorraad biljetten overgebracht naar Haarlem, waar het in de kluizen van de voormalige drukkerij van Joh. Enschedé wordt opgeslagen.

Goudtransport is aangekomen in Haarlem - Inter Visual

Bij de verhuizing zijn defensie, de marechaussee en de politie betrokken. DNB laat weten dat voor de verhuizing tijdelijk straten zullen worden afgesloten, maar welke dat zijn wordt uit veiligheidsoogpunt niet bekend gemaakt.

Het goud en de bankbiljetten keren niet meer terug naar Amsterdam. DNB laat in Zeist een nieuw gebouw met kluis bouwen waar het spul op zal worden geslagen vanaf 2023.

Het transport is aangekomen in Haarlem. Bij het gebouw van voormalig drukkerij Joh. Enschedé is extra beveiliging ingezet. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.