Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Zwak Telstar hard onderuit bij Jong PSV

2 oktober 2020, 20.36 uur · Aangepast 2 oktober 2020, 23.10 uur · Door Redactie

EINDHOVEN - Telstar heeft vrijdagavond een forse nederlaag geleden op bezoek bij Jong PSV. Op De Herdgang wisten de manschappen van trainer Andries Jonker de hele wedstrijd weinig gevaar te stichten voor het vijandige doel, terwijl de Eindhovenaren in de tweede helft driemaal het net wisten te vinden: 3-0. 

Pro Shots / Thomas Bakker

De eerste helft was er niet een om over naar huis te schrijven. Het grootste gevaar deed zich al voor in de tweede minuut. Frank Korpershoek bekroonde zijn recordwedstrijd - hij speelde vandaag zijn 373e duel voor de Velsenaren en haalde daarmee Fred Bischot in -  namelijk bijna met een treffer. De ervaren verdediger kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten, maar mikte naast. 

Tekst gaat verder onder de foto

Niemand speelde meer competitiewedstrijd voor Telstar dan Frank Korpershoek - Pro Shots/Thomas Bakker

Doelpunten

Een zwabberschot van Sven van Doorm (Telstar) en een kopbal die voorlangs ging van PSV'er Mathias Kjølø leverden geen grote dreiging op, waarna het wachten was op meer kansen in het tweede bedrijf. Die kwamen er dan ook en dat pakte negatief uit voor Telstar, want binnen een kwartier wisten de gastheren twee keer doeltreffend af te ronden. Eerst schoot Nigel Thomas een voorzet van ex-AZ'er Justin de Haas binnen, waarna Kristófer Kristinsson er drie minuten later zelfs 2-0 van maakte op aangeven van Ismael Saibari.

Tekst gaat verder onder de foto

Pro Shots / Thomas Bakker

Telstar wist in het vervolg van de wedstrijd niet veel meer klaar te spelen en mocht van geluk spreken dat Jong PSV er niet al snel 0-3 van maakte. Uit een pass van Robin Schoonbrood kreeg Shurandy Sambo een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Schendelaar was attent op de poging van de jonge PSV'er. Uiteindelijk kwam de beslissende treffer er alsnog. Invaller Djenairo Daniëls profiteerde van de ruimte die er in de Noord-Hollandse defensie werd gelaten en trakteerde Telstar daarmee op de grootste nederlaag van het seizoen: 3-0. 

Opstelling Jong PSV: Delanghe; Sambo, Kreekels, Felipe, De Haas; Schoonbrood, Kjolo, Matuta (Oostenbrink/81); Saibari, Kristinsson (Daniëls/62), Thomas (Gloster/62)

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, Regeling (Liesdek/55), Korpershoek, El Yaakoubi, Pattynama (Taha/68); Van Doorm, Adshead (Dijkstra/68), Najah (Cagro/68); Plet, Soto (Van Velzen/46)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio