Ga naar Content

Gemeente Hoorn trekt vier ton uit voor steun aan culturele instellingen

HOORN - Tien culturele instellingen in Hoorn krijgen in totaal bijna vier ton steun van de gemeente. De gemeente wil hiermee in aanmerking komen voor een subsidie uit het Provinciaal Noodfonds Sociale Infrastructuur.  De gemeentelijke bijdrage van vier ton is zo'n 35 procent van het totale schadebedrag van 1,1 miljoen euro.

Foto: Tijmen Koelemeijer

"Hoorn is een echte cultuurstad. Naast de horeca en detailhandel zorgt de cultuursector ervoor dat we een levendige en gastvrije stad zijn. Het is ons er dan ook alles aan gelegen om deze instellingen voor onze stad te kunnen behouden", aldus Samir Bashara, wethouder van onder andere Kunst en Cultuur, over het belang van deze financiële ondersteuning.

Deze tien instellingen komen in aanmerking voor een bijdrage uit het noodfonds:
Het Westfries Museum, de Museumstoomtram, Cinema Oostereiland, Schouwburg het Park, Theater het Pakhuis, Stichting de Oosterkerk, Bibliotheek Hoorn, De Blauwe Schuit, Hotel Maria Kapel en Muziekschool Gerard Boedijn. 

Door de coronacrisis loopt de schade bij de tien culturele instellingen op tot 1.138.744 euro. De Provincie heeft een noodfonds voor de culturele sector in het leven geroepen. Maar om in aanmerking te komen voor dit noodfonds moeten gemeenten 35 procent van het aangevraagde bedrag uittrekken.

Voor de gemeente Hoorn gaat het om een bedrag van 398.560 euro. Dit bedrag haalt de gemeente uit het Stimuleringsfonds Coronacrisis, dat de gemeente aan het begin van de coronacrisis vrijmaakte. De gemeente Hoorn verwacht in november een beslissing over de subsidieaanvraag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]