Ga naar Content

Kickboksster Göbel maakt zich op voor wereldtitelgevecht

WORMERVEER - De 28-jarige Sarah Göbel vecht aanstaande zaterdag om de wereldtitel bij het Enfusion-gala in Alkmaar. De kickboksster uit Wormerveer neemt het in de categorie tot 67 kilogram op tegen de regerend kampioen Sheena Widdershoven.

Sarah Göbel (rechts) strijd voor de wereldtitel tegen Sheena Widdershoven - Foto: Enfusion

"We hebben al eerder tegen elkaar gevochten en eigenlijk zijn we twee verschillende type vechters", vertelt Göbel. "Ik ben erg compleet, onvoorspelbaar en ik heb een goede conditie. Zij moet het meer hebben van haar lengte en haar knieën." In 2017, de laatste keer dat beide tegen elkaar vochten, was het Göbel die er met de overwinning vandoor ging.

"Ik was de motivatie een beetje kwijt, maar gelukkig heb ik hem nu weer teruggevonden"

Kickboksster sarah göbel

Een paar maanden geleden was bij Göbel de motivatie om te kickboksen nog bijna zoek geraakt. De Wormersveerse is recentelijk haar eigen zaak begonnen en mede door de coronacrisis kwam het kickboksen daarom tijdelijk op het tweede plan. "Maar vorige maand kreeg ik een telefoontje van kickboksorganisatie Enfusion. Het aanbod was te mooi om af te slaan en de motivatie was gelijk weer terug'', aldus de titeluitdaagster. 

Enfusion

Na een twee maanden van hard trainen is het zaterdagavond dan zover voor Göbel en stapt ze de ring in met als doel de wereldtitel.

Wil je het Enfusion-gala zaterdag live kijken klik dan hier. NH Sport maakt een reportage over Göbel en die is maandag om 17.11 uur te zien op televisie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]