Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Gemeente Enkhuizen teleurgesteld in besluit om Houtribdijk niet aan te pakken

2 oktober 2020, 14.58 uur · Door Maarten Edelenbosch

ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen is teleurgesteld in het besluit van de Provincie om een brugverbinding naar Flevoland of het verbreden van de Houtribdijk niet verder te onderzoeken. Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. Volgens Gedeputeerde Staten is het te kostbaar en bovendien voor de doorstroming niet noodzakelijk. 

Foto: Zandige oevers Houtribdijk - Rijkswaterstaat

Eerder liet de Westfriese Bedrijvengroep al weten onthutst te zijn over het voornemen van de Provincie. Voorzitter Hans Huibers sprak van een 'flutrapport' omdat het onderzoek niet goed gedaan zou zijn: er werd alleen gekeken naar de huidige verkeersstroom en niet naar de extra kilometers die veel vrachtwagenchauffeurs uit de regio nu maken, omdat ze via Amsterdam rijden en de Houtribdijk mijden. 

Betere bereikbaarheid noodzakelijk

De gemeentewoordvoerder stelt dat Enkhuizen en de andere West-Friese gemeenten werken aan versterking van de regio. "Een betere bereikbaarheid is hiervoor noodzakelijk. Wij vinden het jammer dat de provincie deze wens van de West-Friese gemeenten niet heeft betrokken." Enkhuizen zal het punt bij het volgende regionale overleg opnieuw bespreken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]