Ga naar Content

FC Volendam begroet Griekse aanvaller van AEK Athene

VOLENDAM - Een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt heeft FC Volendam de selectie versterkt met een Griekse aanvaller. Giannis Iatroudis komt op huurbasis over van AEK Athene. 

Trainer Wim Jonk over zijn nieuwe Griekse spits - NH Sport/Edward Dekker

De 21-jarige voetballer trainde vrijdagochtend voor het eerst mee met de selectie van trainer Wim Jonk. "We hebben gekeken naar het type aanspeelpunt wat ontbeert. Dit hebben we ook nodig in wedstrijden. We hebben heel goed gekeken in Nederland, maar dit niet kunnen vinden", aldus Jonk.  

"We hebben heel goed gekeken in Nederland, maar dit niet kunnen vinden"

FC Volendam-trainer Wim JonK

De Griekse jeugdinternational voetbalde in de jeugd voor Ergotelis, de ploeg waarvoor hij ook in het profvoetbal debuteerde. Voor Ergotelis maakte Iatroudis zes doelpunten in 51 wedstrijden. Deze zomer stapte de 1.90 meter lange Griek over naar AEK Athene, waar hij een vierjarig contract tekende. De linkspoot kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. 

"Dit is een sterke competitie waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen", legt Iatroudis zijn keuze voor FC Volendam uit. "Voor mij is het beter om na mijn knieblessure van tien maanden weer wedstrijden te spelen." In november vorig jaar speelde hij zijn laatste duel. Desondanks kon de talentvolle spits afgelopen zomer een contract bij AEK tekenen. 

Tekst gaat verder onder de video

"Dit is een sterke competitie waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen"

FC Volendam-speler Giannis Iatroudis

Iatroudis belooft doelpunten te gaan maken - NH Sport/Edward Dekker

Na de interlandbreak verwacht hij inzetbaar te zijn. Jonk zegt desgevraagd hem rustig te willen brengen en maakt zich niet druk om de kritiek dat de aanvaller misschien niet direct vol inzetbaar is."De competitie is lang. We spelen nog 33 wedstrijden. Die jongen komt genoeg aan bod."

Oskar Buur Rasmussen

FC Volendam heeft ook het oog laten vallen op een 22-jarige Deense verdediger van Wolverhampton Wanderers. "Het is te vroeg om daar iets over te melden", zegt Jonk. "Het is wel een zeer interessante speler. Dat weet ik, want ik heb ook beelden van hem gezien. Maar we zitten niet alleen. Er zijn meer clubs die dat soort type spelers zoeken. Wij kijken in een bepaalde range van spelers die ergens nog net niet aan bod komen. Wij zijn een opleidingsclub en spelers zien ons dan als een perfect podium."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]