Ga naar Content

Flinke opknapbeurt voor historische Weesper brug: drie weken omrijden

WEESP - Er staat groot onderhoud op stapel voor de monumentale Lange Vechtbrug van Weesp. De brug over de Vecht wordt volgende maand drie weken lang afgesloten voor de werkzaamheden. 

De Lange Vechtbrug in Weesp - Foto: Pixabay

De Lange Vechtbrug is een van de meest herkenbare bruggen van Weesp. De houten ophaalbrug is een rijksmonument. Om de brug de beschermen en behouden moet er groot onderhoud worden gepleegd. 

Het werk aan de brug breng wel ongemakken met zich mee voor Weespers. De brug is vanaf donderdag 5 november ruim drie weken afgesloten voor al het verkeer. Over de Vecht wordt een brug gemaakt van pontons zodat voetgangers en fietsers wel van de ene kant van Weesp naar de andere kunnen. Voor automobilisten zit er niets anders op dan al die tijd een flink stuk om te rijden.

Brandweer langer onderweg

Datzelfde geldt voor de brandweer. Als de brandweer moet uitrukken naar een adres aan de andere kant van de Vecht is het tijdens de werkzaamheden twee keer zo lang onder weg: maximaal een kwartier ten opzichte van de normale acht minuten. Dat blijft overigens nog wel binnen de norm. De brandweer van buurgemeente Muiden springt bij als dat nodig is. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]