Ga naar Content
West-Friesland

Bewoners Begoniastraat zeggen 'nee' tegen inleveren huissleutel

1 oktober 2020, 13.07 uur
Door: Chantal Bos · Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

ENKHUIZEN - "Ze zijn hier geweest vanmorgen en ik heb geweigerd mijn sleutel in te leveren", aldus bewoonster Ankie de Jong. Vandaag hadden de bewoners eruit gemoeten omdat de huurwoningen gesloopt gaan worden voor renovatie van de wijk. Elf bewoners houden voet bij stuk en zijn niet van plan weg te  gaan. 

Nadat om 9.00 uur vanmorgen de controleurs van woningcorporatie Welwonen langs waren geweest bij de woningen, verzamelden de buren zich bij De Jong thuis . Het gesprek aan de deur verliep kort maar krachtig, vertelt De Jong:

Ankie de Jong weigert woning aan de Begoniastraat uit te gaan - NH Nieuws

Gisteren was er sprake dat acht bewoners hun huis niet zouden verlaten. "Maar inmiddels zijn er meerderen die er anders over denken. Elf huishoudens zijn gebleven", vertelt Widia de Jong-Baldewsing van de huurdersstichting Bloemenbuurt. 

Tijdelijk

De opzegging van het contract zou niet per aangetekende brief zijn gebeurd en ook zouden de contracten gebaseerd zijn op een verkeerde vergunningverlening vanuit de gemeente Enkhuizen, zo luiden de argumenten van de bewoners. Volgens woningcorporatie Welwonen waren de bewoners wel degelijk op tijd op de hoogte gesteld en wisten zij van de tijdelijke duur van de contracten die op basis van de Leegstandswet zijn vergeven. 

In de brief eerder deze week, kondigde Welwonen aan een juridische procedure te starten als de bewoners niet weg zouden gaan. De Jong: "Wij wachten het nu verder rustig af wat er gaat gebeuren."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook