Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Mondkapjes nu ook verplicht in De Bijenkorf Amstelveen

1 oktober 2020, 10.28 uur · Aangepast 1 oktober 2020, 11.11 uur · Door Redactie

AMSTELVEEN - In het filiaal van De Bijenkorf in Amstelveen is vanaf vandaag het dragen van een mondkapje ook verplicht. Gisteren werd het dragen van het mondmasker al verplicht in onder meer de vestiging in Amsterdam.

De Bijenkorf voor de coronacrisis - HFV Photo Services

Klanten die het filiaal bezoeken krijgen aan de deur een mondkapje uitgereikt door veiligheidscoördinatoren, als ze er zelf geen één bij zich dragen.

De Bijenkorf gaat met de maatregel verder dan het dringend advies van het kabinet. Dat laat het aan winkeliers en ondernemers over om het verplicht te stellen.

“We geven prioriteit aan de veiligheid van onze medewerkers en onze bezoekers", laat een woordvoerder van De Bijenkorf weten. “De huisregels zijn daarom verder aangepast. We hebben gisteren gezien dat onze medewerkers het ook erg waarderen dat in de winkel door iedereen mondkapjes worden gedragen.”

Het is nog onduidelijk hoe lang de de verplichting geldt om een mondkapje in de vestigingen van De Bijenkorf te dragen. ‘Tot nader order’ is het enige dat De Bijenkorf kwijt wil.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]