Ga naar Content

Opgestapte HCAW-trainer Dè Flanegin is boos: mensenlevens in gevaar gebracht

BUSSUM - Honkbaltrainer Dè Flanegin is opgestapt bij HCAW vanwege een vertrouwensbreuk. Hij vertelt aan NH Sport dat er coronabesmetting bij tegenstander Neptunus onder de pet is gehouden. "Als je mensenlevens in gevaar brengt, dan vertrek ik."

Foto:

"Het is bevestigd dat het bestuur van HCAW en het bestuur van Neptunus het wisten", begint Flanegin (foto) over de coronabesmettingen bij de Rotterdammers. Maandag na de 9-2 nederlaag in Bussum kwam de trainer erachter. "Het gaat er om dat ze het geheim hielden voor mij. Ik neem het iedereen kwalijk. Als je mensenlevens in gevaar brengt, inclusief mijn familie en schoonfamilie, dan vertrek ik."

"Mij werd verteld dat een bepaalde speler moest werken. Een dag later hoorde ik dat hij een coronatest moest doen"

opgestapte hcaw-trainer dè flanegin

"Zondag miste ik een paar spelers van Neptunus", vervolgt Flanegin in gesprek met NH Sport. "Toen heb ik dat nagevraagd en werd mij verteld dat een bepaalde speler moest werken. Een dag later hoorde ik dat hij een coronatest moest doen."

Frank Mooijman, teammanager van HCAW, wist wél van de coronagevallen bij de tegenstander. "Ik heb de keuze gemaakt om dat niet te vertellen. Dat heb ik bewust gedaan en daar heb ik mijn redenen voor", laat Mooijman weten. Hij wilde niet zeggen wat zijn beweegredenen waren om het niet aan Flanegin te vertellen.

Geen gevaar voor beide teams

Neptunus bevestigt aan NH Sport dat er één coronageval is in de selectie. "Dat is tijdig gemeld bij de bond. Er is geen enkel gevaar geweest voor anderen, omdat deze speler niet op het veld aanwezig is geweest", aldus vice-voorzitter Jorian van Acker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]