Ga naar Content

BENE-League Handball start in oktober ondanks corona

ARNHEM - De BENE-League begint 'gewoon' op 10 oktober. Dat hebben de Raad van toezicht en de organisator van de Belgisch-Nederlandse competitie maandag na overleg met de clubs afgesproken. HV Volendam en HV Aalsmeer kunnen zich dus gaan opmaken voor de nieuwe competitie. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus waren voor de betrokkenen reden om de start te heroverwegen. In zowel Nederland als België mag er echter binnen de geldende maatregelen gehandbald worden.

De clubs zullen zich aan de maatregelen per land houden en de ontwikkelingen van het coronavirus worden op de voet gevolgd. Beide nationale bonden staan achter het besluit om op 10 oktober te beginnen, laat de organisatie weten. Het speelschema wordt mogelijk wel aangepast.

Landskampioen

De HandbalNL League, die na het eerdere uitstellen van de BENE-League van start was gegaan op 5 september, wordt na het BENE-League-seizoen uitgespeeld en zal de landskampioen bepalen.

NH Sport was eerder deze maand aanwezig bij de topper HV Aalsmeer- Limburg Lions en maakte onderstaande reportage.

Aalsmeer begonnen aan eredivisie - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]