Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Tien vrouwen aangerand door man op fiets in park Alkmaar-Noord: "Hij slaat op billen"

29 september 2020, 18.00 uur · Aangepast 30 september 2020, 08.46 uur · Door Maaike Polder

ALKMAAR - Tien Alkmaarse vrouwen hebben zich de afgelopen tijd gemeld bij de politie: ze zeggen afgelopen maand rondom de Rekerhout te zijn aangerand door een man. Hij zou de vrouwen vanaf de fiets belagen en slaan op hun achterwerk. 

AdobeStock

Dat bevestigt een politie aan NH Nieuws. Eén van de tien vrouwen doet in ieder geval aangifte. Een aantal denkt er nog over na. "Bij de één is het een hele nare ervaring, de ander vindt het alleen een vervelende gekkie", aldus een politiewoordvoerder.

De man zou hier rondfietsen en vrouwen betasten. Tekst gaat door onder het kaartje

De politie meldde zaterdag al dat vier vrouwen zich hadden gemeld nadat ze werden belaagd. Drie van hen in de buurt van het Achtergeestpad en nog één ter hoogte van de Oosterdijk. Daarna hebben dus nog zes slachtoffers zich gemeld.

Signalement

Er zijn al verschillende tips binnengekomen, maar die hebben nog niet tot een aanhouding geleid. De incidenten met de man dateren allen van deze maand. Eén vrouw wist een foto te maken van de man, maar van de achterkant.

Er is een signalement van de man. Bij alle gevallen droeg hij een capuchon. Verder is hij tussen de 1.80 en 1.95 lang en heeft  een blanke huidskleur. Hij wordt tussen de 20 en 30 jaar oud geschat. 

Heb jij de afgelopen tijd ook zoiets meegemaakt rondom de Rekerhout, dan horen we graag je verhaal. Je kunt mailen naar [email protected].

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]