Ga naar Content

Supermarkten en HEMA gaan klanten zonder mondkapje niet weigeren

NOORD-HOLLAND - De grote supermarkten gaan klanten die geen mondkapje dragen niet weigeren. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen, die de supermarktbranche vertegenwoordigt, is de keuze aan de klant. Ook HEMA zei vanmorgen dat het niet aan winkeliers is om dergelijke maatregelen af te dwingen.

Foto: ANP

Het kabinet heeft gisteren nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om de tweede coronagolf tegen te gaan. Voor winkels in grote steden als Amsterdam werd de mogelijkheid geboden om klanten die geen mondkapje dragen te weigeren.

Maar de supermarktbranche heeft via koepelorganisatie CBL besloten dat niet te doen, om discussie aan de deur te voorkomen. Onder meer Albert Heijn, DekaMarkt, Vomar en de Deen zijn aangesloten bij het CBL.

Voor personeel verplicht

HEMA zal klanten in lijn met het overheidsbeleid in Amsterdam wel aanraden om winkels alleen met een mondkapje te betreden. In die vestigingen wordt het voor HEMA-personeel wel verplicht om een maskertje te dragen.

Burgemeester Halsema gaf gisteren al aan dat zij het liefst een landelijke mondkapjesplicht ziet.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.