Telstar trakteert fans op doelpuntenfestijn in 'uitzwaaiwedstrijd'

VELSEN-ZUID - Een gedenkwaardige avond voor Telstar. Voorlopig speelden de Velsenaren de laatste wedstrijd in Nederland met publiek, maar tegelijkertijd werd FC Den Bosch in de recordwedstrijd van Frank Korpershoek met 6-1 van het veld geblazen.

Iets minder dan twee uur nadat bekend werd dat de komende drie weken geen publiek welkom is bij voetbalwedstrijden, stonden Telstar en FC Den Bosch voor een kleine 1000 supporters op het veld. Een van de spelers was Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek, voor wie de wedstrijd al helemaal onvergetelijk is. Voor Korpershoek betekende het zijn 372ste wedstrijd voor De Witte Leeuwen. Daarmee evenaart hij het record van legende Fred Bischot.

Sebastian Soto mocht voor het eerst zijn opwachting maken in de basis. En dat bekroonde hij al vrij snel. Na dertien minuten stuurde Glynor Plet de spits diep, waarna Soto de bal koeltjes binnenschoof. Dat de debutant er zin in had, was snel duidelijk. Uit een corner wist Suto namelijk ook de 2-0 te maken. In eerste instantie stuitte zijn kopbal op de keeper, maar in de rebound schoot hij de bal tegen de netten.

Na rust was het wederom Telstar dat de touwtjes in handen had. De ploeg gaf weinig kansen weg en scoorde zelf al snel na rust. Glynor Plet kopte raak uit een hoekschop.

De mooiste goal van de avond kwam op naam van Ilias Bronkhorst. Terwijl iedereen nog bezig was met de administratie van de scheidsrechter, die vlak daarvoor een kaart had uitgedeeld, draaide hij een vrije trap over de muur achter doelman Van der Steen.

De avond kende maar geen weerga op Sportpark Schoonenberg. Een lange bal van doelman Schendelaar werd verlengd, waarna Gyliano van Velzen de bal ongenaakbaar tegen de touwen schoot. Ineens stond het 5-0.

Millimeterwerk

Ondanks het grote overwicht, slaagde Telstar er niet in om ook de 'nul' te houden. Een venijnige bal van de zijkant werd door Hornkamp binnengewerkt. Heel lang hoefde Telstar niet te treuren, want twee minuten later lag de bal er al weer in. Een voorzet vanaf de rechterkant werd heel minimaal aangeraakt door Bronkhorst, maar de bal verdween wel achter de doelman: 6-1.

Tekst gaat verder onder het interview met trainer Andries Jonker

Andries Jonker: 'We hebben links of rechts de aandacht getrokken' - NH Nieuws

Telstar klimt door de glansrijke overwinning op de Brabanders naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Andries Jonker heeft nu 10 punten uit 5 wedstrijden.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Regeling, Korpershoek (Cagro/87), El Yaakoubi; Bronkhorst, Najah (Taha/87), Van Doorm, Adshead (Dijkstra/67), Pattynama; Plet (Vandermeulen/66), Soto