Ga naar Content

Mijlpaal lonkt: 'Avontuurlijke' Frank Korpershoek is bijna Mister Telstar

VELSEN-ZUID - Hij behoort inmiddels bijna tot het meubilair in Velsen-Zuid: Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek. Vanavond kan hij in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch zijn 372e competitiewedstrijd spelen voor de Witte Leeuwen. 

Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek staat op het punt om 'Mister Telstar' te gaan worden - NH Nieuws

Daarmee komt hij op gelijke hoogte met oud-Telstar-speler Fred Bischot, die tussen 1971 en 1987 ook 372 wedstrijden speelde voor Telstar. Na vanavond zullen ze de titel 'Mister Telstar' een paar dagen delen maar aankomende vrijdag kan Korpershoek op bezoek bij Jong PSV het wedstrijdrecord verbreken. 

"Voor mij blijft Fred Bischot nog altijd next level. Hij heeft eredivisie gespeeld in een mooie tijd voor de club", aldus de altijd bescheiden Korpershoek, die zelf nooit eredivisie haalde met Telstar. 

"Het is misschien gek om te zeggen, maar ik ben best avontuurlijk ingesteld"

telstar-aanvoerder frank korpershoek

Telstar-fan en voetbalcommentator Leo Driessen vindt dat beide spelers de titel 'Mister Telstar' verdienen. "Als jij meer dan 300 wedstrijden voor één club speelt dan verdien je die titel. Nu Frank Korpershoek zijn voorganger in wedstrijden voorbij gaat, vind ik dat die andere (Bischot red.) ook nog steeds Mister Telstar genoemd mag worden, maar dan met een iets kleinere letter."

Buitenlandse droom 

Ondanks dat Korpershoek volgende maand 36 jaar wordt en al vijftien seizoenen in Velsen-Zuid speelt, droomt hij nog altijd van een carrière in het buitenland. Het liefst gaat hij nog aan de slag in Amerika. Als trainer of misschien nog wel als speler; je weet het maar nooit in de voetballerij.

Korpershoek: "Het is misschien gek om te zeggen, maar ik ben best avontuurlijk ingesteld. Op één of andere manier is het er niet van gekomen, maar ik ga ervan uit dat het nog wel gaat gebeuren."

Oud-trainers

In al die jaren zag Korpershoek veel trainers komen en gaan. Er komen bij hem drie oud-Telstar-trainers op wanneer hij terugdenkt aan zijn Telstar-carrière: Luc Nijholt (2005-2008), Marcel Keizer (2012-2014) en Mike Snoei (2017-2019). Onder Mike Snoei onderging hij naar eigen zeggen zijn tweede jeugd. Onder Marcel Keizer leerde hij veel op tactisch gebied en Luc Nijholt liet hem debuteren in het betaalde voetbal.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]