Start van hoofdcontent

MEDEMBLIK

nl

'Eerder ingrijpen bij café had mishandeling boa's kunnen voorkomen'

29 september 2020, 07.30 uur · Door Redactie

MEDEMBLIK - Volgens meerdere bronnen, die alleen anoniem hun verhaal willen doen, werden coronaregels bij café 't Zeepaardje in Medemblik ieder weekend overtreden. Afgelopen weekend werden er boa's bedreigd, vastgehouden en mishandeld nadat die foto's maakten van verschillende overtredingen. "Als de gemeente eerder had ingegrepen, had dit voorkomen kunnen worden", vertelt één van de bronnen. 

Café meermaals gewaarschuwd voor overtreden coronaregels - NH Nieuws

Op een foto die we te zien krijgen staan inderdaad te veel mensen, te dicht bij elkaar. Ook op social media zijn foto's te vinden waaruit blijkt dat er onvoldoende afstand werd gehouden. Toch is burgemeester Frank Streng het er absoluut niet mee eens dat eerder ingrijpen van de gemeente erger had kunnen voorkomen. "Dat is een mooie uitspraak", zegt hij geïrriteerd. 

Twee officiële waarschuwingen

Volgens hem werd het café wel degelijk in de gaten gehouden, maar was eerder ingrijpen niet mogelijk omdat er eerst een dossier moest worden opgebouwd. "We zoeken altijd het overleg hoe we de problemen kunnen oplossen. En als dat bij herhaling niet gebeurt, dit bedrijf heeft ook al een tweetal schriftelijke waarschuwingen gehad. We waren bezig met het afronden van het dossier om tot een sluiting te kunnen overgaan."

De uitbater van het café, die op het moment van het incident onder invloed van alcohol was, zit nog steeds vast op verdenking van bedreiging. Een tweede persoon die werd gezocht voor de mishandeling heeft zichzelf bij de politie gemeld en is ook aangehouden. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. 

Wat de burgemeester betreft kan het café over twee weken weer open. Al moet daar eerst wel een stevig gesprek over worden gevoerd. "Ik denk dat de ondernemer zelf ook wel snapt dat het zo niet verder kan. Dus het hangt van hem af. Als we het goede gesprek kunnen voeren over hoe nu verder, dan wil ik daar graag over praten. Ik ben een burgemeester, ik ben een verbinder en los graag dingen op. En daar maken zij onderdeel van uit."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]