Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Anja wil door dakloze gestolen regenboogvlag Alkmaar ruilen voor warme deken

28 september 2020, 11.24 uur · Aangepast 28 september 2020, 11.48 uur
Door Redactie · Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

ALKMAAR - Toen de regenboogvlag bij Wijkboerderij Alkmaar vorige week ineens was verdwenen, dacht Anja Telleman heel even aan homohaat. Dat bleek al snel helemaal niet het geval: de vlag is gestolen door een zwerver die het 's nachts blijkbaar koud heeft. Ze wil de parkslaper, zoals zij hem noemt, nu vinden en de gekleurde vlag ruilen voor een warme deken. "Dit is triest. Blijkbaar komt hij iets tekort."

Dat vertelt Anja Telleman aan NH Nieuws. Toen ze vorige week door het hek van haar boerderij liep, viel haar oog eerst op de kapotte brievenbus en toen op het wapperende touwtje. "De COC-vlag is voor ons erg belangrijk, dus dit was onwijs balen."

Ze had in eerste instantie geen idee wie het gedaan zou kunnen hebben. Gelukkig hingen er net een week beveiligingscamera's gericht op de ingang. Met een collega bekeek ze de beelden en tot hun verbazing herkenden ze de dief. 

Dekentje

"Deze man komt, nu het weer kouder wordt, regelmatig hier in het park slapen", aldus Anja. Ze plaatst de beelden op Facebook en daarop reageren mensen dat ze de zwerver hebben zien liggen met de regenboogvlag als deken. 

Anja heeft daarom een voorstel voor de 'parkslaper':

Zwerver steelt regenboogvlag van kinderboerderij - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]